INTIMKIRURGI TROLLHÄTTAN

INTIMKIRURGI TROLLHÄTTAN

Intimkirurgi för kvinnor innebär korrektioner på de yttre könsorganen och utförs både av rent estetiska skäl och på grund av fysiska problem, inte sällan både och. Det vanligaste ingreppen inom området intimkirurgi är blygdläppsförminskning. Vid en blygdläppsförminsking avlägsnas överskottsvävnad från de inre blygdläpparna. Vanligen är det de centrala delarna som orsakar besvär. 

OPERATIONEN

Blygdläppsförminskning utförs i lokalbedövning och du kan gå hem samma dag men kan känna visst obehag i upp till en vecka. Efter en blygdläppsförminskning kan man bli ganska rejält svullen första tiden och kan innebära att man blöder en del under de första dagarna efter operationen. Alla stygn som används försvinner av sig själv och behöver inte tas bort. Det skiljer ganska mycket mellan olika patienter när man känner sig redo för att återuppta sexuella aktiviteter efter genomgången intimkirurgi men räkna med ett uppehåll på cirka 4 veckor efter en blygdläppsförminskning.

EFTER OPERATIONEN

Det är viktigt att man som patient är medveten om att det slutliga resultatet efter en plastikkirurgisk åtgärd påverkas av läkningsprocessen. Detta innebär att man aldrig exakt kan förutse slutresultatet samt att man ofta måste räkna med flera månaders väntan innan slutresultatet går att se. På grund av detta kan man heller inte som seriös plastikkirurg uttala sig i exakta millimeter när man talar om definitivt resultat. Naturen kan inte helt förutses men en erfaren plastikkirurg kan relativt väl förutse utvecklingen vid en normal läkningsprocess.

ERFAREN PLASTIKKIRURG

Vår plastikkirurg Dr Fayeqa Mustafa har lång erfarenhet av plastikkirurgi och är mycket uppskattad av sina patienter. Hon tar alltid god tid på sig för att uppnå bästa möjliga resultat. Konsultation och uppföljning ingår alltid i våra operationer och våra priser kan du se under “prislista”.

Operationen utförs på Lysekils sjukhus men konsultationer och uppföljningar sker på vår mottagning i Trollhättan.