KOSMETISK TATUERING I TROLLHÄTTAN OCH UDDEVALLA

NATURLIGA DRAG MED MIKROPIGMENTERING

Mikropigmentering, eller permanent makeup som det även kallas, används för skapa symmetri, korrigera ojämnheter och framhäva dina naturliga kropps- och ansiktsdrag.

Denna revolutionerande teknik används såväl kosmetiskt som medicinskt. Med hjälp av specialverktyg och pigmentfärg kan vår skönhetsterapeut skapa, förbättra eller återskapa ögonbryn, läpp konturer och eyeliner.

Pigmenten som används har utformats för att matcha just dina naturliga hår- och hudton.  Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn och konturer.

Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en två-veckors-period.

INNAN DIN BEHANDLING

Mikropigmentering är en behandling som håller i allt mellan 1-5 år beroende på hur du tar hand om din tatuering och hur ditt allmäntillstånd är.

Vi utför inte denna behandling på diabetiker eller gravida samt personer under 18 år, och vi utför heller inte denna behandling på alkohol/drog påverkade personer.

Du ska även undvika att utföra denna behandling under menstruation då detta kan stöta ur färgen. Nya rön har också påvisat att personer med extremt oljig hudtyp inte har samma förutsättningar för en kosmetisk tatuering som andra hudtyper har. Det har visat sig att färgen inte fastnar i huden trots upprepade försök. Är du tveksam till vilken hudtyp just du är, boka konsultationstid så går vi igenom just dina förutsättningar för ett så hållbart resultat som möjligt.

Innan vi påbörjar behandlingen får man som kund alltid två papper med instruktioner, regler och varningar att läsa igenom. Godkänner du vad som står skrivet med din underskrift påbörjar vi behandlingen efter detta. Dessa papper är för din säkerhet, för att du ska veta vad proceduren innebär.

BEHANDLINGEN

Skillnaden på vanliga kroppstatueringar och kosmetiska tatueringar är i första hand färgen, den kosmetiska sitter inte permanent. På Beauty@Home använder vi alltid av Läkemedelsverket godkända preparat.

Efter att vi kommit överens vad det gäller färg och form så läggs en bedövningskräm på området som ska behandlas. Därefter utförs själva tatueringen. Hur lång tid det tar beror på område. Men vi bokar alltid ca, 2 timmar.

För bästa resultat rekommenderas en tidig touch-up och därefter påfyllningar efter behov.

 

Behandlingsområden:

Ögonbryn (stråteknik 3D/microblading)

Ögonbry – skuggteknik

Eyeliner

EFTER DIN BEHANDLING

Vi som tatuerare gör vårt allra yttersta att översätta vår kunskap och erfarenhet i så goda resultat som möjligt. Men slutresultatet beror på mer än så. Eftervården är minst lika viktig liksom individuella egenskaper som hudtyp och hur kroppen omhändertar pigmentfärgen.

Förutsättningarna för att din tatuering ska få ett så bra slutresultat som möjligt är enbart beroende på hur du som kund tar hand om din tatuering efter avslutad behandling. Det är otroligt viktigt med korrekt salva, att man inte pillar/kliar på skorporna och att man under läkningstiden ser till att tatueringen får läka utan yttre påverkningar.

Efter ditt besök får du alltid tydliga eftervårdsinstruktioner som du ska förhålla dig till.