MINI ANSIKTSLYFT TROLLHÄTTAN GÖTEBORG

MINI ANSIKTSLYFT TROLLHÄTTAN GÖTEBORG

Mini ansiktslyft är ett alternativ för dig som inte bedöms lämplig för trådlyft eller önskar dig ett mer beständigt resultat.

Med tiden blir huden tunnare, underliggande strukturer som muskler och fett minskar. Med tyngdlagen som hjälp åker ansiktshuden ner så att veck bildas framför allt mellan näsan och munnen och nedom mungiporna. I enklare fall kan detta avhjälpas med trådlyft, ibland blir dock överhänget så stort att ansiktshuden måste tas bort och kirurgiskt dras upp något. Minilyft utförs i dagsläget endast på vår klinik i Trollhättan. Tveka inte att boka tid för en behandling eller kostnadsfri konsultation eller distanskonsultation. 

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

I sin enklaste form innebär ett ”minilyft” att man i lokalbedövning tar bort en relativt stor hudoval framför örat följande örats anatomi för att dölja ärret. Ett litet längre snitt läggs i örats framkant men förlängs uppåt framåt i hårbotten en bit samt nedåt bakåt runt örats kant och en bit upp på baksidan av örat. Huden frias 5-10 cm framåt och då kan man nå den ytliga muskelhinnan, som sys upp mot tinningbenets muskelhinna.

3 veckor efter ingreppet har såret läkt och vid 3 månader har ärret dolts i de naturliga vecken framför örat. Metoden är beprövad och säker. Riskerna är få och återhämtningstiden relativt kort.

Under din kostnadsfria konsultation bedömer Dr Arvin huruvida du är en kandidat för mini ansiktslyft. I samtalet berörs dina förutsättningar och förväntningar. Trådlyft är ett alternativ för den som inte önskar genomgå kirurgi, men passar inte alla och detta kommer att bedömas.

EFTER BEHANDLING MED MINI ANSIKTSLYFT

För bäst resultat använder vi ett särskilt bandage som du ska använda första 2 veckorna så mycket som möjligt. Det går bra att ta av bandaget då du är ute eller på arbetsplatsen men bör användas så snart du kommer hem och på natten. Därefter använder du bandaget ytterligare 4 veckor endast nattetid. 

Stygnen tas efter i 10-14 dagar och blåmärken kan väntas första veckan. Tack vare snittets placering går detta ibland att täcka för med utsläppt hår om möjligt.

Resultat efter Mini Ansiktslyft håller mellan 5-10 år.

 

Mini ansiktslyft utförs alltid av vår specialistläkare inom ortopedi och ryggkirugi Dr Arvin Yarollahi med lång erfarenhet av mjukdelskirurgi och skönhetsingrepp.

Läs mer om Dr Arvin här

Onlineutbildningar fillers och Botox