ÖGONLOCKSOPERATION I TROLLHÄTTAN & GÖTEBORG

ÖGONLOCKSOPERATION (ÖGONLOCKSPLASTIK)

Med åren ökar mängden hud på ögonlocken antingen som del av det naturliga åldrandet eller genetiskt betingat. Detta påverkar individen inte bara estetiskt utan kan upplevas besvärande som resultat av tunga och trötta ögon som kan störa synen. Det har dessutom en inverkan på helhetsintrycket av ansiktet och är därför också en av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen.

Vid en ögonlocksoperation (eller ögonlocksplastik) avlägsnar vi kirurgiskt överflödig hud utan att påverka muskulatur och ögonlockets funktion. Ingreppet utförs i lokalbedövning och är helt smärtfritt.

INNAN DIN BEHANDLING

Efter en ingående undersökning av Dr Arvin görs en bedömning avseende hur mycket hud som behöver tas bort. Området ritas ut och lokalbedövning sprutas in under huden på övre ögonlocket.

Området har dessförinnan steriliserats då vi alltid jobbar utifrån hög hygienisk standard.

1 vecka innan behandling är det viktigt att du undviker sådant som kan tunna ditt blod och därmed leda till blödningar. T.ex. alkohol, inflammations hämmande tabletter (Ipren, Voltaren, Ibuprofen etc) samt Omega-3. Står du på blodförtunnande är det viktigt att pausa efter ordination i samråd med Dr Arvin.

UNDER DIN BEHANDLING

Operationen börjar med att vi ritar ut området som ska behandlas. Efter att lokalbedövningen börjat verka skär vi med kniv bort överflödig hud. Med en s.k diatermi blodspillan vi små blödande kärl.

Behandlingen är smärtfri men många som genomgår operationen upplever det obehagligt då man jobbar nära ögat. Dr Arvin har lång kirurgisk erfarenhet och jobbar alltid långsamt och metodiskt för att leverera vård av högsta kvalitet.

EFTER DIN BEHANDLING

När den huden avlägsnats syr Dr Arvin ihop ändarna med kirurgisk tråd som sitter kvar i ca 5-7 dagar. Du återvänder till kliniken på en uppföljning efter denna period för avlägsnande av stygnen.

Du kommer direkt efter operationen att bli svullen kring ögonen. Vi avråder därför alltid från att köra bil direkt efter behandlingen. Dag 1-4 kan du förvänta dig ökad svullnad som sedan successivt avtar och istället ger plats för blåmärken runt ögonen. Detta kan bestå upp till 2-3 veckor.

12 veckor efter behandlingen kommer du på en slutkontroll där vi utvärderar behandlingsresultatet.

RESULTAT SOM VARAR

Resultatet efter en ögonlocksoperation varar som regel upp till 10 – 15 men många som genomgår operationen upplever dess fördelar permanent.

Hos vissa individer med genetiskt betingad problematik upplever dock att resultatet håller i ca 8-10 år innan överflödig hud åter långsamt blir ett problem för dom. I det läget kan det krävas att operationen upprepas.

Tveka inte att boka en kostnadsfri konsultation till Dr Arvin för att se om just du är en kandidat för ögonlocksoperation (ögonlocksplastik).

Dr Arvin är ortopedisk kirurgi med inriktning ryggkirurgi samt certifierad övre ögonlocksoperatör via Zyos Opthalmic Consulting under handledning av Dr Anna Cardiakides Myers (Överläkare inom oftalmologi).