VITAMININJEKTION

BOOSTA DINA VITAMINNIVÅER MED EN VITAMININJEKTION

För att må bra behöver vi vitaminer. Emellertid behövs vitaminer i mycket små mängder men är livsnödvändiga. Det finns 13 livsnödvändiga vitaminer. De brukar delas upp i fettlösliga och vattenlösliga vitaminer. Dessa kan konsumeras via kosten, tablettform eller som vitamininjektion. De fettlösliga vitaminerna är A-, D-, E- och K-vitamin. De vattenlösliga vitaminerna är vitamin B6, vitamin B12, C-vitamin, biotin, folat, niacin, pantotensyra, riboflavin och tiamin.

Flera vitaminer fungerar också som antioxidanter. Till exempel E-vitamin, C-vitamin och karotenoider. Gemensamt för dem är att de ingår i kroppens mekanismer för att ta hand om överskottet av fria radikaler. Läs mer om vitamintillskott på livsmedelverkets hemsida här.

På Beauty@home erbjuder vi vitamininjektion i droppform. Vi behandlar friska individer som önskar boosta sina vitaminnivåer. För att sammanfatta är detta är ett alternativ för den som vill komplettera god kost och träning.

Vitamininjektion i droppform utförs på våra kliniker i Göteborg och Trollhättan.

Glöm inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag för vitamininjektioner.

Vi godtar endast Epassi.

vitamininjektion

SÅ FUNGERAR VITAMININJEKTION I DROPP

Genom vitamininjektion i droppform tillgodogör sig kroppen en större mängd  vitaminer och mineraler. Det är ett mer effektivt sätt än vitaminer i tablettform.

Vitaminerna i droppet kan bland annat bidra till en normal energiomsättning och boosta immunförsvaret. Det kan också främja hjärnans normala funktion och stödja kollagenproduktionen. Detta verkar i sin tur positivt på hud, hår och naglar. 

Du behöver som vanligt alltid först boka en konsultation. Därefter ber vi dig fylla i hälsodeklaration och ett medgivande. Väl på plats välkomnas du av en sjuksköterska som förbereder dig på din behandling. Vi sätter en nål i armvecket och påbörjar behandlingen som tar ca 30 minuter. Under tiden ska du bara slappna av och njuta medan vitaminerna fylla din blodbana. 

VAD INNEHÅLLER VÅR VITAMININJEKTION?

Vår multivitamininjektion är godkänd av läkemedelsverket. En kur motsvarar en injektionsflaska (5 ml) och innehåller:

Retinol – Vitamin A – 3500 IE
Tiamin – Vitamin B1 – 3,510 mg
Riboflavin – Vitamin B2  – 4,140 mg
Pantotensyra – Vitamin B5 – 17,250 mg
Pyridoxin – Vitamin B6 – 4,530 mg
Biotin – Vitamin B8 – 0,069 mg
Folsyra – Vitamin B9 – 0,414 mg
Cyanokobalamin – Vitamin B12 – 0,006 mg
Askorbinsyra – Vitamin C – 125,000 mg
Kolekalciferol – Vitamin D – 220 IE
α-Tokoferol – Vitamin E – 11,200 IE
Nikotinamid – Vitamin PP – 46,000 mg

 

vitamininjektioner göteborg
vitamininjektioner

ATT TÄNKA PÅ INNAN DU BEHANDLAR DIG

För att inte utsätta våra kunder för onödiga risker följer vi alla formella regelverk och utför således inte vitamininjektion på dig som:

 

  • Visat på överkänslighet mot de aktiva substanserna. I synnerhet vitamin B1, eller mot något hjälpämne. Inklusive sojaprotein och sojaprodukter eller jordnötsprotein och jordnötsprodukter.
  • Är under 18 år
  • Är gravid eller ammar
  • Lider av svår hyperkalcemi (högt klacium) eller hyperkalciuri (kalcium i urinen). 
  • Om du redan behandlas med savitamin A eller retinoider
  • Har pågående eller tidigare cancersjukdom
  • Har känd hjärt- njur- eller leversjukdom

Biverkningar är ovanliga och tillkommer som regel under behandlingstillfället. Det kan handla om allergisk reaktion eller obehagskänslor. Vid minsta misstanke om biverkningar pausas och avslutas kuren.

 

EFTER DIN BEHANDLING MED VITAMINJEKTION

Vi behandlar aldrig våra kunder oftare än 4 gånger per år. Detta för att undvika överbehandling. Målsättningen med behandling är att öka dina energinivåer, boosta ditt immunförsvar och ersätta dina vitamindepåer. Multivitaminboost ska endast ses som ett komplement till kost och träning. Inte en ersättning. 

Det finns inga studier av tillräckligt hög kvalitet vad gäller just vitaminersättning i injektionsform men det finns flera studier som bekräftar vikten av normala vitaminnivåer för normal funktion och hälsa. Se nedan länkar till studierna:

Vitamin D och förbättrad sömnkvalitet

Effekten av vitamin C på övergripande hälsoutfall

En systematisk översikt avseende vitamintillskott och utvecklingen av demens

Skyddande effekt av högdos vitamin E mot flera sjukdomar

 

Vi kan slutligen inte ge några garantier att vitamininjektioner leder till kännbara skillnader för just dig. Upplevelsen är högst individuell. Däremot fyller behandlingen en funktion i att öka på dina befintliga vitamindepåer. Vi rekommenderar därtill att du fortsätter behandling med multivitamintabletter för att bibehålla normala värden över tid.