ARMPLASTIK TROLLHÄTTAN

ARMPLASTIK I TROLLHÄTTAN

I samband med en viktnedgång eller med åldrandet kan hudkostymen tänjas ut och bli mer slapp. Hur mycket beror på genetiska förutsättningar, ålder och hur mycket vikt man tappar. Även om huden har en fantastisk förmåga att anpassa sin storlek till förutsättningarna blir det ofta en hel del hudöverskott kvar på exempelvis överarmarna. Detta kan upplevas kosmetiskt och praktiskt mycket störande. Ofta kallas detta för “gäddhäng” och kan även uppstå utan viktnedgång på grund av att huden med åldern tappar sin elasticitet. Detta kan åtgärdas med en armplastik i Trollhättan.

 

OPERATIONEN

Armplastik i Trollhättan (överarmsplastik) syftar till att åtgärda överskottshud relativt enkelt genom att skära bort överskottshuden. Tyvärr kan man inte göra detta utan att du får ett ärr från armhålan och ned förbi armbågen. Som alla ärr på kroppen blir dessa fina med tiden, men det tar minst ett år innan de bleknat och helt osynliga blir de aldrig. För att dölja ärren i största möjliga mån läggs alltid snitten på insidan av armarna.

Operationen utförs i narkos för att minska obehag och oro. Såren sys ihop med suturer som kroppen löser upp så de behöver inte plockas bort. En armplastik tar cirka en timme och du kan åka hem samma dag som operationen efter att du fått något att äta och dricka.

Du får ett återbesök efter 7-10 dagar för sårkontroll och förbandsbyte. Ca 6 månader efter ingreppet kommer du på en slutkontroll hos din plastikkirurg.

Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Vid en lårplastik finns det även risk för känselförändring och ojämnheter. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation. Boka en tid till vår plastikkirurg Dr Fayeqa här.

 

ERFAREN PLASTIKKIRURG

Vår plastikkirurg Dr Fayeqa Mustafa har lång erfarenhet av plastikkirurgi och är mycket uppskattad av sina patienter. Hon tar alltid god tid på sig för att uppnå bästa möjliga resultat. Konsultation och uppföljning ingår alltid i våra operationer och våra priser kan du se under “prislista”.

Operationen utförs på Lysekils sjukhus men konsultationer och uppföljningar sker på vår mottagning i Trollhättan.