LÅRPLASTIK TROLLHÄTTAN

LÅRPLASTIK TROLLHÄTTAN

Innan du kan bokas in för en lårplastik måste du komma på en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en lårplastik och vad som kan uppnås med en operation. Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vilket resultat du kan förvänta dig av en lårplastik samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och efter dina personliga förutsättningar.

OPERATIONEN

En lårplastik innebär att man lägger ett snitt i ljumsken och sedan längs insidan på låret. Längden av detta snitt beror på hur mycket man måste sträcka upp huden. Snittet förläggs på insidan av benet och ärren efter en lårplastik brukar vara röda från början men bleknar inom ett år från operationen. Ett ärr kommer dock alltid att finnas och ibland upplever man det störande då man bär kortbyxor eller kjol. Ingreppet utförs i narkos och tar två till tre timmar. Det brukar inte blöda även om sårytorna är ganska stora. Oftast sätter man in en tub som tillåter blodet att dränera första dygnet efter operation. Benen bandageras med kompressionsgördel.

EFTER OPERATION

Ta det lugnt första veckan. Du löper annars risk för blödning och onödig svullnad som förlänger läkningen. Du ska behålla din gördel på i fyra veckor dag och natt. Därefter under ytterligare fyra veckor dagtid eller nattetid. Det går bra att vara utan när den tvättas. Det kan vara klokt att bära stödstrumpor på underben och fötter under första veckan. Duscha kan man göra på tredje dagen efter operationen. Tejpa alla ärr i minst sex månader efter operationen för att få så snygga ärr som möjligt.

 

Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Vid en lårplastik finns det även risk för känselförändring och ojämnheter. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation.

ERFAREN PLASTIKKIRURG

Vår plastikkirurg Dr Fayeqa Mustafa har lång erfarenhet av plastikkirurgi och är mycket uppskattad av sina patienter. Hon tar alltid god tid på sig för att uppnå bästa möjliga resultat. Konsultation och uppföljning ingår alltid i våra operationer och våra priser kan du se under “prislista”.

Operationen utförs på Lysekils sjukhus men konsultationer och uppföljningar sker på vår mottagning i Trollhättan.