FETTSUGNING TROLLHÄTTAN

FETTSUGNING TROLLHÄTTAN

Denna behandling är en metod som används för att avlägsna lokalt fett.  Ofta finns det ärftliga orsaker till att fett ansamlas. Vanliga områden är lår, mage och haka. Trots att man är normalviktig i övrigt kan dessa ansamlingar infinna sig. Fettsugning är inte en viktminskningsmetod. Det skall ses som ett komplement till kost och träning. 

Innan du kan bokas tid för en fettsugning kommer du på en konsultation. Här får du grundlig information om ingreppet. Vi vill också se om du är en lämplig kandidat för fettsugning. Målet är att uppnå så realistiskt resultat som möjligt. Varje operation planeras unikt för dina personliga förutsättningar.

 

OPERATIONEN

Fettsugning utförs som regel i narkos. Plastikkirurgen gör några små öppningar i huden kring området. Därefter sugs fettvävnaden med en smal kanyl. Du kan åka hem samma dag som operationen.

Det är viktigt att du som patient är väl införstådd i det slutliga resultatet. Man kan inte exakt förutse slutresultatet. Därtill måste man räkna med att slutresultat kan dröja flera månader. 

En erfaren plastikkirurg kan redan innan operation relativt väl förutse läkningsprocessen.

 

EFTER OPERATIONEN

Ta det lugnt första veckan. Du löper annars risk för blödning och onödig svullnad. Du ska behålla din gördel på i fyra veckor dygnet runt. Därefter under ytterligare fyra veckor dagtid eller nattetid. Det går bra att vara utan när den tvättas. 

Tejpa alla ärr i minst tre månader efter operationen. Syftet är att få så snygga ärr som möjligt.
Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer. Exempel är effekter av narkosen, infektioner och svullnader. Även rodnad, blödningar och smärta kan väntas. Det finns även risk för känselförändring och ojämnheter. Blodproppar är ovanliga men kan förekomma i sällsynta fall. Din läkare går igenom komplikationer och risker på din konsultation.

Om du misstänker en infektion är det viktigt att kontakta oss. Tecken på infektion är rodnad, värmeökning och vätskande sår. Även vid feber och frissa 

Det krävs som regel ingen sjukskrivning vid en mindre fettsugning. Vissa yrken kan dock kräva sjukskrivning upp till 3 veckor. Större ingrepp likaså. 

Som regel krävs ingen stygntagning. Stygnen löser upp sig själva. Däremot kommer du att då en uppföljning till läkare. Detta sker ca 3 månader efter din behandling. Syftet är att bedöma resultatet. 

ERFAREN PLASTIKKIRURG

Vår plastikkirurg Dr Fayeqa Mustafa har lång erfarenhet av plastikkirurgi. Dr Fayeqa är mycket uppskattad av sina patienter. Hon tar alltid god tid på sig för att uppnå bästa möjliga resultat. Konsultation och uppföljning ingår alltid i våra operationer. Våra priser kan du se under “prislista”.

 

Operationen utförs på Lysekils sjukhus. Konsultationer och uppföljningar sker på vår mottagning i Trollhättan.